WEETJES EN TIPS

Hier vindt u onze weetjes en tips. Wilt u zelf graag meer weten over uw huid? Maak dan een afspraak.

In het afgelopen jaar heb je vast al eens gehoord van het ‘Zoom-effect’. We hebben ons tijdens de Corona-sluiting moeten aanpassen en zijn elkaar massaal online gaan zien via Zoom, Teams en andere beeldbelmethodes. Je ziet niet alleen de ander, maar ook jezelf in beeld en wordt ineens geconfronteerd met door jou vermeende imperfecties. Je ziet een lijntje, pigmentvlekjes of adertjes welke jou eerder niet opvielen. Daarnaast worden we in ons visuele-dieet continu blootgesteld aan het huidige ideaalbeeld. Photoshop en Instagram-filters worden inmiddels door mensen van alle leeftijden gebruikt om zichzelf (online) beter te presenteren. En dát zijn we normaal gaan vinden.

Plastisch chirurgen en cosmetisch artsen hebben het nog nooit zo druk gehad als nu. We willen immers allemaal op ons eigen ideaalbeeld gaan lijken. Maar wat als je dat een stap te ver vindt?

Heb je al gehoord van de Insta-filter behandeling? Hieronder vallen alle behandelingen die jouw huid een stapje dichter bij de perfecte huid brengt. En zonder medische ingrepen is er heel wat mogelijk. Wat dacht je van een vitamine-C behandeling waardoor de huid gaat stralen? Een TCA peeling om de huid gladder en zachter te maken? Of een LASER behandeling om jouw huid weer egaal te maken? Microneedling om littekens te verzachten? Permanente make-up om de perfecte wenkbrauw te creeëren? En wat dacht je van Bindweefsemassage om de doorbloeding te verbeteren en de huidspanning aan te pakken?

Er zijn tal van opties. Voor ieder wat wils. Ben jij ook benieuwd geworden hoe we jouw huid Zoom-proof kunnen maken? Laat even een berichtje achter via de BEL MIJ-knop, dan nemen wij contact met jou op.

 

Hartelijke groet, Ymke van der Hoeven

(Juli 2021)

Lees je dit wel goed? Staat hier echt tandenpoetsen mét dagcrème?

Ja, dat klopt. Ik bedoel natuurlijk niet dat je jouw dagcrème op jouw tandenborstel moet smeren, maar tanden poetsen gaat wel gelijk op met het smeren van een dagcrème. Niet alleen hoort het net zo gewoon te zijn, het kan ook nog eens het beste op het zelfde moment.

Elke ochtend en avond poets je jouw tanden, daar ga ik in ieder geval van uit. Misschien steek je er nog wat meer werk in en gebruik je ook mondwater en tandenstokers. Wie weet heb je een elektrische tandenborstel en een speciaal merk tandpasta om nog beter te kunnen poetsen. Je kan er zo veel tijd aan besteden als je wilt. Het resultaat: schone tanden, een frisse adem en niet zo snel gaatjes.

Dit zelfde geldt voor jouw dagcrème. Smeer je die wel trouw 2 maal per dag? En voor een nog mooiere huid, wat voor extra’s kan je bedenken? Heb je een speciaal merk, een hulpmiddel voor betere opname of een extra serum?
Wij willen dat crème smeren net zo gewoon wordt als het poetsen van jouw tanden. En hoe veel werk je daar in wilt steken mag je natuurlijk zelf bepalen.

Hartelijke groet,

Ymke (oktober 2020)

Jouw huid weerspiegelt jouw gezondheid. Het is geen fabel. Een gezonde leefstijl zorgt voor een mooiere huid. Dat betekent dus dat niet alleen het smeren van een creme, maar ook beweging, voeding en stress erg belangrijk zijn. Wist je dat ik aan sommige huiden kan zien dat iemand graag snoept, rookt of alcohol drinkt?

En wist je al dat suikers zorgen voor rimpels? Ze genereren verkleving van het collageen in de huid, wat diepe onregelmatige groeven in de huid veroorzaakt.

Iedereen heeft wel eens trek. Wanneer je jouw zoete trek kan beperken of vervangt door een gezonder alternatief zal je een gladdere huid gegund zijn op latere leeftijd.

Meer weten? Wij hebben het er graag met je over in een persoonlijk gesprek of na jouw gezichtsbehandeling.

Hartelijke groet,

Ymke (september 2020)

Wist je dat ieder lichaam dagelijks zo’n honderd kankercellen produceert én weer netjes opruimt? Ons afweersysteem werkt hard om ons lichaam gezond te houden. Zelfs met de meest gezonde levensstijl loop je risio op huidkanker, wat de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland is. Het is dus een fabel dat huidkanker het gevolg van slechte gewoonten en dus jouw eigen schuld is. Gewoonten en externe factoren hebben echter wel invloed, dus daar kunnen we beter zo goed mogelijk op letten.

Hoe houd je jouw huid zo gezond mogelijk? Denk aan de volgende tips:

 • Suppletie in de juiste dosering draagt bewezen bij aan de gezondheid van de huid*.
 • Één keer smeren is niet genoeg, smeer op een zonnige dag elke 1,5 tot 2 uur met bijvoorbeeld onze RAD of City Shield – Gebruik dagelijks antioxidanten en vitamine A op de huid, deze voeden en herstellen
 • Bescherm jouw huid dagelijks met een breed spectrum zonnebrand (UVA én UVB), het liefst op minerale basis

Let op: overdosering is gevaarlijk!

 • Heb je veel moedervlekken? Laat jezelf jaarlijks controleren door een dermatoloog, zo wordt een verdacht plekje tijdig gesignaleerd – Heb je een wondje wat niet snel over gaat? Blijf er niet mee lopen, better safe than sorry.
 • Denk aan het ‘ugly duck fenomeen’: als een moedervlek erg opvalt ten opzichte van de anderen kan het mis zijn. Vraag bij twijfel áltijd een verwijsbrief naar de specialist.
 • Blijf in de zomer uit de zon tussen 11 en 4. Buiten deze tijden kan je jezelf extra beschermen met kleding en een hoed Ook niet onbelangrijk:

*Een recent onderzoek in het Journal of Investigative Dermatology dat het melanoomrisico van bijna 70.000 mensen analyseerde, toonde aan dat vitamine A supplement gebruikers ongeveer 40% minder kans hebben om een melanoom te ontwikkelen dan niet-supplementaire gebruikers.

Ik kan er nog pagina’s over schrijven… wil je meer informatie over huidkanker, zonnebrand, vitamine A of onze suppletie? Wij heten je van harte welkom bij Sisana huidverbetering, dé huidspecialist in Breda.

Hartelijke groet,

Ymke, (november 2018)

Iedereen die tegenwoordig op zoek gaat naar huidverbetering krijgt te maken met vitamine A. Deze essentiële vitamine zit van nature in ons lichaam en wordt dagelijks afgebroken door stress, UV-straling en straling van kunstlicht (denk aan smartphones, televisieschermen en lampen). Een tekort zorgt voor veroudering, dus we moeten dagelijks vitaminen aanvullen om zo gezond en mooi mogelijk te blijven.

De juiste dosering is daarbij van belang, want té veel vitamine a is ook niet goed en kan bijvoorbeeld de huid irriteren. Zeker in de zomer moet je oppassen, daarom de volgende tips:

 • Exfoliëer de huid (zeer mild) met een product zonder korrel. Dit irriteert de huid niet en vergroot de opname van jouw crèmes en serums.
 • Combineer vitamine A Altijd met een SPF 15 of hoger en met antioxidanten om de werking op de huid te vergroten.
 • Overweeg een vitamine A supplement (bijvoorbeeld de skin vitamin A+ van ANP), dit zorgt er voor dat je ook van binnenuit vitaminentekorten aanvult. Let bij andere merken wel goed op de dosering!
 • Gebruik een mildere vorm van vitamine A, maar gebruik het wel dagelijks. Zo laat je de huid wennen alvorens je een sterker product kiest.

Wil je meer weten over vitamine A? Maak gerust een afspraak voor meer informatie.

Hartelijke groet,

Ymke (augustus, 2017)

Weet jij wat de basis voor een mooie huid is…?

Reinigen! Ja je hoort het goed. De reiniging van jouw huid is bijzonder belangrijk. Zonder een degelijke reiniging ben je het overgrote deel van jouw gezichtsverzorging namelijk voor niets aan het smeren. Waarom? Gedurende de dag en de nacht maakt jouw huid talg en zweet aan. Dit blijft als een dun laagje op jouw huid liggen en daar bovenop komen nog eens stofdeeltjes en uitlaatgassen van buitenaf. Dit samen vormt een barrière die ondoorlaatbaar is voor werkstoffen uit jouw serum of crème. Zorg daarom voor een milde gezichtsreiniger die deze stoffen verwijdert, het liefst zonder de huid te irriteren. Pas wel op met water op de huid. Hier zit onder andere calcium, chloor en fluoride in wat achter blijft op jouw huid waardoor deze uitdroogt. Reinig daarom altijd na met een toner die niet alleen deze schadelijke stoffen van de huid af haalt maar ook gelijk hydrateert. Zo is jouw huid er klaar voor om gevoed te worden.

Hartelijke groet,

Ymke (september 2016)

Wat een heerlijk weer hebben we afgelopen tijd gehad… En er komt nog een hoop zon aan! Ben jij al goed voorbereid? Heb jij ook zo genoten van het heerlijke weer de afgelopen tijd? En kan je niet wachten tot je op vakantie gaat? Denk dan even aan mij voor je de deur uit stapt. Ik kan het namelijk niet vaak genoeg zeggen: pas op voor de zon! Die prachtige gele bron van Licht, warmte en het euforische gevoel van de zomer zorgt er namelijk voor dat 1 op de 6 Nederlanders momenteel huidkanker krijgt. Ja echt, 1 op de 6!! Dit komt omdat we niet door hebben dat we beter moeten smeren. En daarmee bedoel ik niet dat je jezelf elke dag onder een boerka hoeft te verstoppen of elke dag met factor 50 in hoeft te smeren om minder risico te lopen, dat kan veel makkelijker. Bovendien willen de meeste mensen ook wel een klein beetje kleur krijgen. Daarom de volgende tips voor een mooi en vooral gezond kleurtje!

 • Voedingsstoffen met bèta-caroteen zorgen er voor dat je sneller bruin wordt. Dit zit onder andere in wortelen, mandarijnen, spinazie, broccoli, andijvie, peterselie en tuinkers. Dus smul je maar bruin deze zomer!
 • Draag luchtige kleding, je hebt zelfs speciale badpakken en bikini’s die UV straling lichtjes doorlaten zodat je ook onder je kleding kan bruinen.
 • Ga niet achter glas in de zon zitten. Je krijgt dan namelijk voornamelijk UV-A straling op jouw huid wat er niet voor zorgt dat je bruin wordt, maar wel dat jouw huid snel veroudert!
 • Geniet van de zon, maar met mate. Blijf binnen tussen 11 en 16 uur zodat je de gevaarlijkste UV-straling ontloopt. Na 16 uur wordt je nog steeds bruin. Pas wel op voor verbranding, want dat kan nog steeds…
 • Smeer je elke ochtend, middag en namiddag even in. Factor 15 is voldoende om de ergste straling tegen te houden (93%) en toch een kleurtje te krijgen. Wil je jouw huid nog een beetje extra verwennen? Kies dan voor een zonnebrand met antioxidanten, zoals de RAD15 van Environ.

Geniet van het heerlijke weer en vergeet niet aan mij te denken voor je naar buiten gaat ;).

Hartelijke groet,

Ymke (juli 2015)

Heb jij al eens écht goed naar jouw huid laten kijken? Hoe weet je of jouw huid vet is, droog is, vochtarm, geïrriteerd of misschien wel beschadigd? Als medisch schoonheidsspecialist dermatologie help ik graag kijken naar jouw huidtype. Zo kunnen we samen huidproblemen voorkomen of herstellen. Wil jij ook graag gratis en vrijblijvend huidadvies? Stuur dan een mail naar info@sisana.nl met als onderwerp ‘online huidadvies. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden van een (online) huidadvies te bespreken. Denk bijvoorbeeld aan een afspraak in de salon in Breda, maar we kunnen ook bellen, whatsappen of skypen. Ik hoop snel van je te horen!

Hartelijke groet,

Ymke, (januari, 2014)

Blog