Huidtherapeut


HUIDTHERAPEUT

Een huidtherapeut is dé paramedicus voor de zorg van ons grootste orgaan: de huid. Een huidtherapeut behandelt, begeleidt en adviseert mensen met huidwensen en huidproblemen. Voor iedereen, op elke leeftijd. Denk hierbij aan de beste huidzorg voor anti-ageing, maar ook acne, littekens, goedaardige plekjes en vlekjes op de huid, couperose, pigmentstoornissen, eczeem, overbeharing, lipoedeem en oedeem.

Ymke is begonnen als medisch schoonheidsspecialist, een rol die diepgaande kennis van de medische aspecten van de huid vereist. Naast haar initiële opleiding, volgde zij een tweejarige masterclass dermatologie voor schoonheidsspecialisten. Het is interessant om te zien hoe diensten zoals masterarbeit schreiben lassen studenten kunnen helpen om zich op vergelijkbare wijze te ontwikkelen en te specialiseren. Net als Ymke, die zich heeft gespecialiseerd tot huidtherapeut, kunnen studenten die gebruikmaken van academische schrijfdiensten zich concentreren op hun specialisatie en zo succes behalen in hun vakgebied.

Een huidtherapeut leert je wat je zelf kunt doen om je huidklacht te verminderen of te voorkomen.  Zij heeft verstand van huidverzorging, zoals hoe je je huid kunt verzorgen als je een chronische huidaandoening hebt. Als paramedicus behandelt de huidtherapeut de huid preventief, maar ook is zij in staat om de gevolgen van huidaandoeningen te overzien. De diversiteit aan huidproblemen is groot wat het behandelaanbod van de huidtherapeut breed maakt.

Bijvoorbeeld huidklachten als acne, overbeharing, pigmentproblemen, couperose en andere oppervlakkige vaatproblemen, littekens, storende steelwratjes, bultjes en andere onschuldige huidoneffenheden vallen onder het domein van de huidtherapeut.

Daarnaast kan je bij haar terecht wanneer nazorg nodig is na een operatie, zoals een ooglidcorrectie of liposuctie, of na een medische ingreep zoals het verwijderen van lymfeklieren na borstkanker. Dit gebeurt door middel van oedeemtherapie en littekentherapie. Daarnaast kan je ook bij de huidtherapeut terecht bij klachten door lipoedeem, vochtophoping door trauma of voor onrustige benen (restless legs syndrome). Door middel van verschillende behandeltechnieken, manueel maar ook met apparatuur zoals licht- en lasertherapie kan de huidtherapeut deze huidproblemen behandelen. Dit brede scala aan behandelingen valt onder algemene huidtherapie.

Huidtherapie wordt deels vergoed uit de basisverzekering en het aanvullende pakket. De vergoedingen verschillen sterk per verzekeraar. Uw zorgverzekeraar kan u vertellen of de behandeling binnen het door u gekozen zorgverzekeringspakket wordt vergoed of niet.

Ymke werkt als huidtherapeut met KP registratie. Dit is een verplichte registratie die de deskundigheid van de huidtherapeut waarborgt.